пятница, 27 мая 2022 г.

Безпечна поведінка під час літніх канікул.



 

Поробки до Дня захисту дітей.


 

Діти-це майбутнє.




 


 

Історія виникнення свята-День захисту дітей.

      Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. За однією із версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестиваль човнів-драконів), яке якраз припала на 1-ше червня. Завдяки щасливому випадку цей день збігся із часом проведення «дитячої» конференції в Женеві. 

      В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.

      Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Корисні звички.


 

Здоров'язбережувальні технології.


 

среда, 11 мая 2022 г.

понедельник, 2 мая 2022 г.

У світі комах.Грайся та розвивайся.


 

Безпечний інтернет.


 

Казка про Україну.



 

Гра"Вгадай настрій"


 

Гра.Явища природи.



 

Легенда про весняні квіти.


 

Нарцис.Аплікація.


 



3 квітня відзначають день Сонця.


     Всесвітній день Сонця святкують 3 квітня.

Для Землі Сонце — потужне джерело космічної енергії. Воно дає світло й тепло, необхідні для рослинного і тваринного світу, і формує найважливіші властивості атмосфери Землі.

Приклад переробки сонячного випромінювання — фотосинтез. Рослини отримують зі струменями сонячного світла енергію, яку переробляють, поглинаючи вуглекислий газ і виділяючи кисень. Цей принцип може бути використаний у роботі електростанцій з сонячною енергією.

Спочатку це свято відзначали тільки три країни: ФНР, Австрія і Швейцарія. До 2008 року таких країн стало вже декілька. А до 2012 День Сонця відзначають понад 20 держав світу.